Nieuwe modellen

HR-V : Honda gaat voor turbo!

Begin 2015 brengt Honda in Europa andermaal de HR-V op de markt. De jongste jaren was deze compacte SUV uit de catalogi verdwenen maar hij bestond nog wel. In Japan werd hij nog steeds onder de naam Vezel verkocht, waar hij eind 2013 werd vernieuwd. Deze versie is erg verwant met het Europese model dat op stapel staat. Het prototype van deze nieuwe HR-V zal eind deze week debuteren op de motorshow van Parijs.

| Gepubliceerd op 2 okt. 2014 | Leestijd: 2 min

De HR-V is voor Honda belangrijk om een product te hebben dat een alternatief biedt voor de Opel Mokka, de Nissan Qashqai en de Suzuki SX4 S-Cross. De nieuweling krijgt een apart design. De snuit sluit aan bij wat we eerder op de CR-V te zien kregen. Opvallend is de plooi op de flanken die doorloopt naar de klinken. Achteraan zien we boomerangvormige achterlichten en een achterruit die schuin werd gemonteerd.

Honda belooft ook een bijzonder modulair interieur. Om dat te realiseren, monteerde men onder andere het brandstofreservoir onderaan de wagen. Zo ontstaat er extra ruimte voor de inzittenden. De Japanse constructeur gebruikt ook in dit model haar “Magic Seats” die je in tal van configuraties kan opstellen.

Advertentie – lees hieronder verder

Qua motorisaties zal Honda haar nieuwe 1.6 i-DTEC dieselmotor van 120 pk gebruiken. Er zou ook een hybride versie komen, wat een primeur is binnen dit segment. Daarvoor gebruikt men een 1.5 liter grote benzinemotor in combinatie met elektrische aandrijving. Het systeemvermogen zou 137 pk bedragen. De overige benzinemotoren zouden overschakelen op drukvoeding, wat alweer vernieuwend is voor Honda !

Gelooft u in deze nieuwe generatie HR-V ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon