Nieuwe modellen

Mercedes E-Klasse legt de lat alweer hoger

De zesde generatie van de Mercedes E-Klasse wordt nog groter en lijkt wel een kleinschalige S-Klasse. Een model waarvan hij trouwens veel technologie overneemt.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 25 apr. 2023 | Leestijd: 3 min

De nieuwe Mercedes E-Klasse komt niet als een verrassing: zijn design lijkt sterk op dat van het vlaggenschip van de sedans van het merk, de S-Klasse. Alleen de afmetingen maken een verschil, ook al is de E-Klasse in de lengte gegroeid tot 4,94 m en in de breedte tot 1,88 m. De wielbasis is 2 cm toegenomen (2,96 m). Dat is gunstig voor de binnenruimte, vooral achterin, waar de beenruimte van 10 naar 17 cm groeide.

Classe E arriere

Advertentie – lees hieronder verder

MBUX

Net als de nieuwste modellen van het merk met de ster heeft de E-Klasse een dashboard met een groot scherm, optioneel zelfs over de hele breedte. Alle functies van de auto en het MBUX-infotainmentsysteem zijn daarop terug te vinden en gebruiken dezelfde centrale computer die nog sneller zou zijn dan vroeger.

Voor het eerst kan de sedan bediend worden met een iPhone of Apple Watch als sleutel. Er zijn zo veel nieuwe entertainment- en rijhulpsystemen dat we ze niet allemaal kunnen opsommen. Voorbeelden zijn het geautomatiseerde parkeersysteem Intelligent Park Pilot, comfortfuncties die rekening houden met routines en interieurverlichting die varieert naargelang het ritme van de muziek die wordt afgespeeld.

Classe E habitacle

Zes motoren

De E-Klasse komt volgende zomer op de markt. De helft van het gamma bestaat uit plug-inhybrides. De verbrandingsmotoren zijn de E 200 (204 pk, 320 Nm), E 200 d (197 pk, 440 Nm) en E 200 d 4Matic met vierwielaandrijving. De plug-ins zijn de E 300 e en E 300 e 4Matic (313 pk, 550 Nm) en de E 400 e 4Matic (381 pk, 650 Nm). Als optie kan de sedan worden uitgerust worden met luchtvering (Airmatic) en een gestuurde achteras.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie