Nieuwe modellen

MG Cyberster: terug naar de basis

De MG Cyberster werd in 2021 geïntroduceerd als concept car op het salon van Shanghai. Volgende week wordt de definitieve versie onthuld, maar er zijn al foto’s van de auto zonder camouflage uitgelekt.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 13 apr. 2023 | Leestijd: 2 min

Beelden van de MG Cyberster in zijn definitieve vorm werden toevertrouwd aan het MIIT (het Chinese Ministerie van Industrie en Informatietechnologie), maar ze belanden op het internet en daar zijn we niet rouwig om. Het minste wat we kunnen zeggen, is dat deze auto esthetisch zeer geslaagd is, met een voorkant die een indruk van snelheid geeft, een ‘ouderwetse’ stoffen kap en een zeer korte achterkant.

MG Cyberster arriere

Advertentie – lees hieronder verder

Groot

Bij nader inzien is de Cyberster echter geen kleine auto: hij is 4,53 m lang en 1,91 m breed. Nog verbazingwekkender is zijn gewicht. Door zijn elektrische motoren zou hij 1.850 kg wegen, wat enorm is voor een roadster met twee zitplaatsen. Hij staat ook op velgen van 19 of 20 duim. Deze Chinese auto heeft dus een fors formaat.

Twee versies

Bij de lancering zou de MG in twee versies beschikbaar zijn. De eerste, met slechts één elektromotor, zou 310 pk naar de achterwielen sturen. Een versie met twee motoren en vierwielaandrijving zou 536 pk leveren en in minder dan 3 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren. De verkoop van de Cyberster start wellicht volgend jaar.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon