Nieuwe modellen

Nieuwe elektrische RAM onthuld tijdens Super Bowl

In navolging van de concurrentie heeft RAM zojuist de 1500 EV voorgesteld, zijn eerste elektrische pick-up. Dat gebeurde in een spot uitgezonden tijdens de populaire Super Bowl-finale.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 17 feb. 2023 | Leestijd: 2 min

Na de Ford F-150 Lightning, Rivian R1T, Chevrolet Silverado en (voorlopig nog conceptuele) Tesla Cybertruck gaat nu ook RAM elektrisch met de 1500 EV. Die werd aan miljoenen kijkers onthuld in een reclamespot tijdens de Super Bowl. In vergelijking met de RAM 1500 op benzine is er weinig veranderd aan het uiterlijk. Hij oogt wat moderner, maar zal de eerder traditionele klanten van de pick-up ook niet van hun stuk brengen.

RAM 1500 EV arriere

Advertentie – lees hieronder verder

Nieuwe basis

De RAM 1500 EV werd ontwikkeld op een nieuw platform van de Stellantis-groep, bestemd voor zware elektrische voertuigen. Hij heeft niet alleen een laadbak achterin maar een frunk voorin. In het interieur zijn de instrumenten digitaal, staat in het midden van de boordplank een horizontaal scherm en is er nog een klein scherm voor de passagier.

RAM 1500 EV face

Volgend jaar

Voorlopig zijn er nog geen technische gegevens bekend. De RAM 1500 EV is al beschikbaar voor reservaties en verschijnt in 2024. Eén ding is zeker: de concurrentie wordt hevig in het snelgroeiende segment van de elektrische pick-ups. Valt de klassieke RAM niet uit de toon naast de gedurfde modellen van de andere Amerikaanse concurrenten? Wordt vervolgd…

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie