Nieuwe modellen

Omoda 5 komt volgend jaar naar België

Het merk Omoda, dat deel uitmaakt van de Chinese Chery-groep, komt in 2024 naar België met de Omoda 5, een elektrische SUV die er veelbelovend uitziet.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 6 jul. 2023 | Leestijd: 2 min

Enkele weken geleden kondigden we al aan dat Omoda volgend jaar naar ons land komt, in de maand februari om precies te zijn. De ‘o’ staat voor zuurstof (oxygen) en ‘moda’ voor modern. Dit merk van de Chinese autogroep Chery start met de Omoda 5, een SUV die beschikbaar is in een elektrische en thermische versie.

Omoda profil

Advertentie – lees hieronder verder

Twee elektrische versies

De elektrische Omoda 5 verschijnt in twee varianten met een rijbereik van respectievelijk 300 of 450 km. De SUV is uitgerust met een elektromotor van 150 pk en 340 Nm. De batterijcapaciteit bedraagt 40 kWh (standaard) of 60 kWh (versie met groter rijbereik). De Omoda 5 staat op tweekleurige aluminium velgen van 18 duim en heeft een sportieve lijn dankzij zijn aflopend dak en uitgesproken wielkasten.

Omoda interieur

Eerste vestigingen

Ook het interieur ziet er goed uit, met sportieve voorzetels, twee schermen van 12,25 duim, een inductielader voor je smartphone en een audiosysteem dat volgens Omoda van hoge kwaliteit is. Het merk is van plan kantoren te openen in Brussel en Amsterdam en streeft naar een netwerk van tien dealers in ons land.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon