Nieuwe modellen

Polestar 3: elektrische SUV-coupé met XC90-genen

Het Zweeds-Zwitserse automerk Polestar heeft zopas de eerste officiële foto van zijn volgende model, de Polestar 3, gepubliceerd. Het betreft een zogenaamde SUV-coupé met trekjes van de Precept conceptcar.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 09/06/2022 | Leestijd: 2 min

De Polestar 3 deelt zijn onderstel met de toekomstige Volvo XC90. Het wordt dus een grote jongen (bijna 5 meter lang) die plaats aan 7 inzittenden zal bieden. Zoals elke moderne Polestar gaat het om een 100% elektrische auto, met onder het koetswerk een duo motoren en een straffe batterij, goed voor een WLTP-autonomie van “meer dan” 600 km.

Autonoom rijden

Naast de toch wel aantrekkelijke actieradius belooft Polestar dat deze aanstormende cross-over autonoom zal kunnen rijden op de snelweg. De fabrikant voorziet daarvoor twee LIDAR’s ontwikkeld in samenwerking met Nvidia, de marktleider op het gebied van computerwetenschap en kunstmatige intelligentie. Ook mogen we een hoog niveau van actieve en passieve veiligheid verwachten, net als de implementatie van een hele hoop duurzame – lees: gerecycleerde – materialen.

Advertentie – lees hieronder verder

Binnen enkele maanden al

De Polestar 3 wordt in oktober van dit jaar gelanceerd en de productie start begin 2023 in China en de VS. Voor de goede orde: het merk is sinds 2019 aanwezig in Europa en heeft tot op heden slechts twee verschillende modellen uitgebracht, de Polestar 1 en de Polestar 2. Staat ook op de planning (van 2024): de Polestar 5.

Polestar

Voor moest je het vergeten zijn: Polestar kreeg 2 jaar geleden het verbod om zich in Frankrijk te vestigen na een klacht van Citroën, die vond dat het logo te veel op de ‘dubbele chevrons‘ van het Franse merk leek. Of de autobouwer ooit nog voet aan wal bij onze zuiderburen zal kunnen – of eerder mogen – zetten, is niet geweten…

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie