Nieuwe modellen

Snelle SUV kiezen: Porsche Macan, Cupra Ateca of Jaguar F-Pace?

Vandaag vergelijken we drie snelle, redelijk compacte SUV’s met gelijkaardige prestaties. Wint prestige het van sportiviteit of omgekeerd? Toch

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 16/11/2018 | Leestijd: 3 min

De Cupra Ateca is een – je raadt het al – getunede Seat Ateca voorzien van eigen logo’s en enkele andere opzichtige elementen, zoals het radiatorrooster. Veel minder opvallend maar wel veel eleganter zijn de Macan en de F-Pace van respectievelijk Porsche en Jaguar. We zeggen er meteen bij dat de Porsche onlangs een facelift heeft gekregen en hij er sindsdien minder gedateerd uitzien dan de Jag. De Cupra is de krachtigste van het trio.

De drie SUV’s zijn uitgerust met 2-liter viercilindermotoren met een vermogen van 300 pk voor de Ateca (de sportiefste!), tegenover 250 voor de F-Pace en 245 voor de Macan. De Porsche en de Cupra beschikken over een gerobotiseerde versnellingsbak met dubbele koppeling, de Jaguar over een klassieke automaat.

Advertentie – lees hieronder verder

Zowel de Jaguar als de Porsche zijn erg knap vanbinnen, al geniet de Macan toch van de beste afwerking. De Cupra heeft dan weer moeite om zijn bescheiden oorsprong te verbergen. De fabrikant heeft zich gelukkig ingespannen door een zeer complete standaarduitrusting en specifieke stoelen bekleed met alcantara met kopergekleurde stiksels te voorzien.

Als we vervolgens prijzen vergelijken… De Cupra is sowieso de goedkoopste, al is de prijs in België nog niet bekend (€ 42.000 in Spanje). De Jaguar wordt verkocht vanaf € 54.100 en de Porsche vanaf € 62.194, al heb je dan nog niet alle opties die de Cupra wel standaard aanbiedt. De enige vraag is of Seat-liefhebbers de instapprijs gaan willen betalen. We wachten af…

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie