Nieuwe modellen

Renault Espace: de Austral in XXL-formaat

Vroeger was de Renault Espace een revolutionaire monovolume, nu wordt het een hybride SUV. Meer dan ooit maakt ruimte plaats voor finesse en elegantie.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 28 mrt. 2023 | Leestijd: 2 min

Met een lengte van 4,72 m is de nieuwe Renault Espace 14 cm korter dan zijn voorganger. Hij blijft wel verkrijgbaar in een versie met vijf of zeven zitplaatsen en zijn binnenlengte tot de derde rij groeit tot 2,48 m. De nieuwe Espace staat op het CMF-CD-platform en is in feite een verlengde Austral. Het zal niemand verbazen dat de bagageruimte in de vijfpersoonsversie royaal is, met een inhoud van 777 tot 1.818 liter. Goed nieuws voor het comfort is dat de passagiers op de tweede rij hun rugleuning 31 graden kunnen verstellen.

Espace 2023

Advertentie – lees hieronder verder

Comfort op de eerste plaats

Renault lijkt niet beknibbeld te hebben op comfort in de nieuwe Espace, die alle optiemogelijkheden van de Austral overneemt, zoals het panoramadak, het audiosysteem van Harman Kardon en de elektrische, verwarmde zetels voorin. Hij beschikt ook over een groot centraal scherm van 12 duim en een digitaal instrumentarium van 12,3 duim. De Espace is verkrijgbaar in de uitvoeringen Techno, Iconic en Esprit Alpine, die met een mix van luxe en sportiviteit aan de top van het gamma staat.

Espace interieur

Eén motor

Onder de motorkap kiest Renault voor hybridisering: een 130 pk sterke 1.2 driecilindermotor wordt bijgestaan door twee elektrische aandrijvingen. Deze combinatie ontwikkelt 200 pk en wordt gekoppeld aan een automatische versnellingsbak. Het brandstofverbruik bedraagt 4,5 l/100 km (WLTP) en de CO2-uitstoot ligt tussen 104 en 111 g/km.

Espace

Volgend voorjaar opent Renault de orderboeken voor de nieuwe Espace.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie