Nieuwe modellen

Suzuki eVX Concept, een voorproefje van het eerste elektrische model

Op het autosalon van Delhi heeft Suzuki zopas de eVX onthuld, een 100% elektrisch prototype dat de voorbode is van het allereerste batterij-aangedreven voertuig van het merk. De lancering staat gepland voor 2025.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 16 jan. 2023 | Leestijd: 2 min

Suzuki is in september gestart met de bouw van een nieuwe batterijfabriek in India en heeft dit land ook uitgekozen om zijn allereerste elektrische concept car, de eVX Concept, te onthullen. Momenteel is het Europese gamma volledig geëlektrificeerd, maar geen enkel voertuig had reeds een 100% elektrische aandrijving. Met de eVX is dit nu een feit en in 2025 zal een productiemodel het levenslicht zien.

Suzuki arrière

Advertentie – lees hieronder verder

Compact

Volgens het persbericht van Suzuki is de eVX Concept 4,30 m lang, 1,8 m breed en 1,6 m hoog, afmetingen die op een vrij compacte SUV duiden. De constructeur gaf verder nog weinig details vrij, maar kondigde wel al aan dat dit voertuig een rijbereik van 550 km zal hebben dankzij een 60 kWh-batterij. Deze informatie moet echter met een korrel zout worden genomen, omdat het verbruik niet werd gemeten volgens de WLTP-norm die in Europa wordt gebruikt, maar wel volgens de Indische MIDC-norm die nogal ‘genereus’ is.

Sukuki arriere 2

Goed voor Europa, maar…

Hoe dan ook, de look van de eVX Concept is zeer geslaagd en zijn grootte zou hem heel geschikt moeten maken voor de Europese markt, ook al heeft Suzuki nog geen specifieke afzetgebied aangegeven. Het is dus nog even wachten op meer details over dit model, dat heel belangrijk voor de constructeur zou kunnen worden.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon
Back top icon