Nieuwe modellen

We krijgen de Suzuki Jimny 5-deurs niet!

De Honda Jazz, die alleen met een hybride motor wordt verkocht, heeft een lichte esthetische update en een paar extra pk’s gekregen.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 20 jan. 2023 | Leestijd: 2 min

Sinds zijn lancering in 2019 is de Suzuki Jimny het gesprek van de dag: klein, schattig en vrij goedkoop. Hij heeft alles om te slagen, behalve één detail: een te hoge CO2-uitstoot (tussen 154 en 170 g/km). Als gevolg daarvan werd hij, na in kleine hoeveelheden te zijn ingevoerd, uit de verkoop genomen voordat hij terugkeerde als tweezits SUV. De eerste vierzitsmodellen waren zeer gewild op de tweedehandsmarkt en werden soms voor meer dan nieuw verkocht!

Suzuki Jimny arriere

Advertentie – lees hieronder verder

+2

Geliefd bij een grote groep aan fans, is de Jimny terug in het nieuws, nu een 5-deurs versie officieel is onthuld door Maruti Suzuki, de Indiase dochteronderneming van de Japanse fabrikant. Met een lengte van 35 cm is de kleine 4×4 nu 3,98 m lang, maar hij behoudt zijn kenmerkende hoekige vorm. De achterbank biedt plaats aan drie personen, maar de bagageruimte is slechts 208 liter, of 332 liter in opgeklapte toestand.

Suzuki Jimny profil

Niet voor ons

Helaas behoudt de vijfdeurs Jimny zijn 1,5-liter motor met 105 pk en 134 Nm, gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak of een drietrapsautomaat. De uitstoot is logischerwijs iets hoger dan die van de 3-deurs versie, dus we zullen deze auto niet in Europa zien, vanwege CO2-quota die voor Suzuki te beperkend zijn. Het zal worden verkocht in India, Afrika, Australië en Latijns-Amerika.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon
Back top icon