Nieuwe technologie

Honda bouwt eerste zelfrijdende auto “fase 3”

Ongeveer 100 Honda’s van het model Legend worden uitgerust met spitstechnologie die autonoom rijden “fase 3” toelaat. De bedoeling is natuurlijk om op de lange termijn geld aan de zelfrijdende auto te verdienen.

Geschreven door Maxime Hérion | 12/03/2021

Er zijn 5 fases wat zelfrijdende auto’s betreft. De Legend die Honda binnenkort op de Japanse markt zal brengen, zit aan fase 3, waardoor de bestuurder bijvoorbeeld een smartphone mag gebruiken terwijl er op de snelweg wordt gereden. Momenteel bevinden de meeste auto’s nu op de markt zijn en over een automatische piloot beschikken, zich in fase 2.

Traffic Jam Pilot

Met de Traffic Jam Pilot is de Honda in staat om zelf files te trotseren dankzij het gebruik van zeer nauwkeurige kaartgegevens en de implementering van talrijke sensoren die de omgeving rond de auto in de gaten houden. Wanneer het systeem de chauffeur oproept om over te nemen, worden er waarschuwingssignalen gegeven, tot een trillende veiligheidsgordel toe. Als de bestuurder niet reageert, zet de auto een noodremsysteem in werking en gaan de richtingaanwijzers pinken.

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook