Nieuwe Goodyear-band “herstelt zichzelf”

Goodyear stelt met de reCharge een conceptband voor die een revolutie in het wereldje moet teweegbrengen…

Nieuwe Goodyear-band “herstelt zichzelf”

De innovatieve functies van de reCharge zijn opgebouwd rond drie pijlers:

Zelfherstellend

De kern van het reCharge-concept is de herlaadbare en biologisch afbreekbare samenstelling van het loopvlak, dat kan worden vernieuwd met aparte capsules. Banden vervangen, zou zo een stuk eenvoudiger moeten zijn. De capsules, gevuld met een speciaal ontwikkelde vloeistof, zorgen ervoor dat het loopvlak zichzelf kan herstellen. Na verloop van tijd past de band zich aan de weersomstandigheden aan, aan de staat van het wegdek of gewoon aan de individuele rijvoorkeuren van de bestuurder. Met behulp van artificiële intelligentie wordt een profiel van de automobilist opgemaakt en wordt de vloeistof aangepast op basis van dat profiel. Zelfs de samenstelling verschilt van klant tot klant.

Biologisch

Het loopvlak zelf is gemaakt van biologisch materiaal en versterkt met vezels geïnspireerd op een van de sterkste natuurlijke materialen ter wereld, namelijk spinzijde. Deze band is dus 100% biologisch afbreekbaar.

Gebruiksvriendelijk

Het loopvlak wordt ondersteund door een licht, niet-pneumatische frame en door de smalle, hoge vorm. Deze stevige constructie vraagt weinig onderhoud. Regelmatig de bandendruk controleren, is niet meer nodig en ook autopech door een lekke band behoort tot het verleden.