Design

BMW-designer: “We willen niet iedereen plezieren”

BMW krijgt al een hele tijd bakken kritiek vanwege de redelijk controversiële ontwerpen van zijn nieuwste modellen, waarbij steeds opnieuw met de vinger naar de immense nieren wordt gewezen. “Geen probleem”, vindt BMW, en hun hoofddesigner legt ook uit waarom.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 06/02/2021 | Leestijd: 2 min

Een artikel van Top Gear trok onze aandacht vanwege een opvallende quote van BMW’s hoofd van design Domagoj Dukec. Deze in Frankfurt geboren Kroaat beseft donders goed dat veel, zeg maar de meeste mensen de nieuwe designkeuze van het merk maar niets vinden, van de zeer grote grille van de 7 Reeks en de X7 over de konijnentanden van de 4 Reeks tot de – volgens de meeste internetters – ronduit spuuglelijke voorkant van de iX.

Dukec ligt daar duidelijk niet van wakker, meer bepaald omdat hij meent te weten dat de respectievelijke doelgroepen de ontwerpen in kwestie wél kunnen smaken, en dat al de rest onbelangrijk is. Zo behoren kopers van een 4 Reeks bijvoorbeeld tot “expressievelingen” die willen opvallen met hun bolide, en hoe kan dat meer dan met een voorkant die een nummerplaat lijkt te willen opzwelgen. Hoe dan ook ziet het er dus niet naar uit dat BMW een andere koers zal varen. Dat het merk zich in de eerste plaats op fortuinlijke Russen en Chinezen richt, wil men niet gezegd hebben.

Advertentie – lees hieronder verder

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie