Touring Superleggera bouwt Maserati GranTurismo om

Koetswerkbouwer Touring Superleggera is een vaste waarde op het autosalon van Genève en dit jaar toont Touring er de Sciadipersia. Dit model is gebaseerd op de Maserati GranTurismo en er zullen slechts 10 exemplaren van worden gebouwd.

Touring Superleggera bouwt Maserati GranTurismo om

Het belangrijkste werk van Superleggera bestaat erin om de basis waarop dit model wordt gebouwd, goed te camoufleren. De achterkant ondergaat een ware metamorfose want hij werd danig ingekort en we zien elementen van geborsteld metaal, tussen de achterlichten, op de C-stijlen en onderaan het dak waar het aansluit op de achterruit.

Binnenin verhult de Touring Superleggera Sciadipersia veel minder zijn origine. Maar hoewel het dashboard behouden blijft, is de afwerking meer dan ooit geslaagd. De atmosferische V8-motor van 460 pk uit de GranTurismo blijft eveneens op post. Dit maakt de Sciadipersia 301 km/u snel en de oefening van 0 tot 100 km/u lukt in 4,7 seconden.

De benaming Sciadipersia staat voor sjah van Perzië (Iran) en is een knipoog naar de link tussen Touring Superleggera en Iran. De prijs van dit model werd nog niet meegedeeld maar die zal niet mals zijn, wetende dat er ongeveer zes maanden werk zit in deze realisatie.