Spionfoto's

SCOOP: BMW heeft uitstekend nieuws!

Deze vermomde BMW is een model waar we als autoliefhebbers absoluut naar uitkijken, namelijk de toekomstige 2 Reeks coupé. De vraag die op ieders lippen ligt, is natuurlijk of het een voor- of achterwielaandrijver wordt. Wel…

Geschreven door Joris Bosseloo | 09/07/2020

We kregen deze fotoreeks opgestuurd vanuit het zonnige Mexico. Het is immers daar, in de fabriek van San Luis Potosi om precies te zijn, dat de 3 Reeks wordt geproduceerd. Dat model is in de regel achterwielaangedreven, zoals elke BMW-fan hoort te weten.

En dus…

De volgende 2 Reeks Coupé, niet te verwarren met de reeds gecommercialiseerde 2 Reeks Gran Coupé, zal net als de ‘Drie’ rond het CLAR-platform worden gebouwd. Dat betekent dus ook achterwielaandrijving, wat wij persoonlijk fantastisch nieuws vinden.

Ook weer een M2

Eerlijk is eerlijk, van de toekomstige M2 een vierwielaandrijver maken (zoals bijv. de M135i en M235i) had geen goed idee geweest. Momenteel is de M2 (CS) de leukste BMW op de markt. Nu rest enkel nog de vraag of er opnieuw een zescilinder onder de kap komt (ja, toch?) en of er ook een cabrio zal verschijnen.

Wanneer?

De lancering van de 2 Coupé staat al op de planning van 2021. De volgende M2 verwachten we het jaar erop.

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook