Tuning

De DeLorean kreeg (eindelijk!) een straffe motor

De oorspronkelijke motor van de DeLorean DMC-12 (een V6 van Peugeot-Renault-Volvo) was een regelrechte teleurstelling. Daar heeft een eigenaar onlangs een fantastische mouw aangepast. Heeft deze tijdreiziger nog een flux capacitor nodig?

Geschreven door Joris Bosseloo | 31/05/2021

Met ongeveer 130 pk in de aanslag was de 2,8-liter V6 van de DeLorean DMC-12 alles behalve een spectaculaire motor. De eigenaar van het exemplaar waar we het vandaag over hebben, zwierde dit blok simpelweg in de vuilbak en verving hem door een moderne 3,3-liter V6 twinturbo van een Kia Stinger. Maar daar bleef het niet bij, want de zescilinder werd opgevoerd om te eindigen met het fabelachtige vermogen van bijna 494 pk (op de achterwielen). Als kers op de taart liet de DeLorean zich trakteren op een manuele versnellingsbak van een Porsche 996.

Stratosferisch!

In de plaats van iets minder dan 9 seconden om van 0 tot 100 km/u te sprinten, doet deze getunede DMC-12 amper 3,9 tellen over dezelfde oefening. Nog niet snel genoeg om door de tijd te reizen, maar toch zeer impressionant.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook