Veiling

Back to the Future DeLorean voor Parkinson-onderzoek

Geschreven door David Leclercq | 07/04/2021

Een DeLorean DMC-12 uit 1981 die effectief voor de cultfilmfreeks “Back to the Future” werd gebruikt, zal worden geveild. De opbrengst moet de strijd tegen de ziekte van Parkinson steunen, die hoofdrolspeler Michael J. Fox al vele jaren treft.

DeLorean is zowel een fantastisch auto-verhaal als een monumentale industriële mislukking. Zonder de Back to the Future-cultfilms van de jaren ’80 zou het merk waarschijnlijk in de totale vergetelheid zijn geraakt, maar dankzij Hollywood is de DeLorean DMC-12, een , vandaag de dag een zeer gewild object bij verzamelaars.

Parkinson

Die verzamelaars krijgen binnenkort de kans om te bieden op een uitzonderlijke DeLorean, namelijk een exemplaar dat volledig is aangepast aan de behoeften van de promotie van de film in die tijd. Het gaat dus om een kopie die in alle opzichten identiek aan de voor de film aangepaste DMC-12‘s – compleet met flux capacitor, met andere woorden.

Michael J. Fox

Niemand minder dan Michael J. Fox ligt aan de basis van deze verkoop, waarvan de winst wordt gedoneerd aan onderzoek naar Parkinson, de ziekte waaraan de Fox nu al enkele jaren aan lijdt. Als we specialisten mogen geloven, zou de bolide, die op charitybuzz.com staat en wordt geveild, zo’n 500.000 dollar waard zijn. De veiling loopt trouwens al af op 12 april aanstaande. Wacht dus niet langer…

Lees ook

Trefwoorden

Vind vandaag nog uw auto

Auto's