Tuning

Nu ook een oude BMW 3 met bevertanden

Eerder deze week deelden we een link van een Chinese website waarop je een nieuwe bumper voor een oude BMW 5 Reeks kan bestellen, zodat die break of berline een “moderne” BMW-neus krijgt – met een enorme grille dus. Deze keer tonen we een 3 Reeks van de vorige generatie die een gelijkaardige operatie is ondergaan.

Geschreven door Joris Bosseloo | 11/04/2021

Of hij mooier of lelijker is dan een originele ‘Drie’, laten we liever aan jouw oprechte mening over. Zelf zijn we helemaal geen fan van deze ombouw, maar da’s ieder zijn ding. Wat we wel willen toegeven, is dat de gigantische nieren beter bij deze 3 Reeks passen dan bij de 5 Reeks die we onlangs hebben getoond.

Opmerkelijk is alvast dat er effectief BMW-eigenaars de stap wagen om hun bolide te “vernieuwen”, ook al krijgt het merk vooral negatieve commentaar op de designrichting die hij heeft genomen. Er bestaan zelfs kits om een nieuwe M3 of M4 van kleinere ‘nieren’ te voorzien.

Hoe is het zover gekomen?

Het begon met de huidige 7 Reeks en de X7 – de overtreffende trap – en kwam tot een voorlopig hoogtepunt met de nieuwe 4 Reeks en M3. De in januari van dit jaar gepresenteerde M5 CS beschikt trouwens niet over wat smalend bevertanden worden genoemd, al hebben we ons na die voorstelling en met het behulp van Photoshop ingebeeld hoe die supersnelle berline zou ogen moest hij wél met enorme luchthappers uitpakken. Het resultaat kan je hier bekijken.

via Carscoops

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook