Een auto verkopen

Hoe gaat de overdracht van de sleutels in zijn werk?

Geschreven door Autovlan.be | 10/12/2016

Koper gevonden, auto gekeurd… De overhandiging van de sleutel(s) aan de nieuwe eigenaar kan beginnen. Maar wat komt daar nog allemaal bij kijken?

Vergeet alvast niet om alle noodzakelijke documenten mee te geven. We hebben het dan over alles wat gelinkt is aan de technische keuring (keuringsattesten, Car-Pass, aanvraag tot inschrijving) maar ook over andere papieren die sowieso bij de auto horen (gelijkvormigheidsattest enz.).

Wat je nog kan overhandigen, zijn documenten met betrekking op de onderhoudgeschiedenis, facturen van herstellingen en eventueel zelfs de handleiding en eventuele codes van het infotainmentsysteem – voor zover de wagen daarmee uitgerust is.

Vergeet in ieder geval niet om een degelijk contract op te stellen tussen koper en verkoper. In tweevoud uiteraard en met de juiste gegevens erop:

– Naam en voornaam van beide partijen met vermelding van het identiteitskaartnummer

– Alle beschikbare gegevens over het voertuig in kwestie (merk, model, bouwjaar, cilinderinhoud in cc, motorvermogen in kW, chassisnummer, datum eerste inverkeersstelling, beschrijving van eventuele schade of al dan niet verborgen gebreken).

– Een melding dat de wagen verkocht wordt “in de staat waarin hij zich bevindt, een staat gekend door zowel de koper als de verkoper op het moment van de aankoop”. Zo voorkom je discussies achteraf…

– De handtekening van beide partijen.

Veel succes met de verkoop!

Lees ook

Trefwoorden

Vind vandaag nog uw auto

Auto's