Een auto verkopen

Hoe zit het met de technische keuring?

Een koper voor je auto gevonden? Goed zo! Al zijn we er nog niet helemaal want je vierwieler moet eerst nog een bezoekje brengen aan de technische keuring. Dat is nu eenmaal verplicht als je een auto van de hand doet.

Autovlan.be | Gepubliceerd op 11 dec. 2016 | Leestijd: 2 min

Bij deze specifieke ‘keuring voor verkoop’ worden 33 punten nagekeken bovenop die van de gewone, jaarlijkse controle (vervuiling, lichten, remmen, ophanging, chassis). Nadien krijg je een rapport waar de staat van het voertuig op aangegeven staat. Zo’n verslag laten opstellen, kost 54,60 €.

Bijkomende documenten

Advertentie – lees hieronder verder

De Car-Pass. Dit document is verplicht en geeft het correcte aantal afgelegde kilometers aan sinds de vorige technische keruring. Je garage kan hier ook voor zorgen, rekening houdend met de periodieke onderhouden. In ieder geval geldt een Car-Pass als bewijs van de reële kilometerstand. Kostprijs: 7 euro.

Het groene keuringsbewijs. Is je auto jonger dan 3 jaar en voldoet hij aan het technische reglement, dan zal je een keuringsbewijs krijgen dat tot zijn vierde levensjaar geldig is. Is je auto ouder dan 3 jaar, is het bewijs dat je krijgt van de klassieke soort en dus één jaar geldig.

De aanvraag tot inschrijving. Dit document laat de verzekeraar van de koper toe om een nieuwe kentekenplaat aan te vragen.

In alle gevallen moet je auto voorzien zijn van de geldige nummerplaten op het moment dat je ermee naar de keuring gaat. Hangen die platen al op je nieuwe wagen, dan moet je de auto die je verkoopt met een oplegger vervoeren maar nog steeds voorzien van de oude platen. Zijn die er niet, dien je een garagehouder in te schakelen die het voertuig met Z-platen naar de keuring rijdt.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon