Een auto verkopen

Wanneer verkoop ik mijn auto het best?

Wetende dat een nieuwe auto vanaf zijn eerste levensjaar 30 tot 40 procent in waarde daalt, kan je zo goed als nooit van een goede investering spreken. Om de schade te beperken, zijn er twee realistische pistes die je kan bewandelen: na 4 à 5 jaar verkopen of er een lange relatie van maken. De wagen 'oprijden', zoals wordt gezegd.

Autovlan.be | Gepubliceerd op 13 dec. 2016 | Leestijd: 2 min

In het eerste geval heeft je wagen meestal nog geen 100.000 kilometer op de teller. Zit je daar toch boven, is de psychologische grens overschreden en gaan geïnteresseerden ervan uit dat hen kosten te wachten staat (remmen, koppeling, distributieriem…). Probeer dat alvast te voorkomen.

De tweede oplossing is je vriend-op-wielen volledig ‘uit te putten’. Wil je hem dan alsnog verkopen, zal je er niet veel meer voor krijgen – tenzij bij modellen die tegenwoordig gewild zijn – maar is er doorgaans ook sprake van een bodemprijs. Enkele duizenden kilometers meer of minder of zelfs een bluts maken dan weinig of geen verschil. Wie dus het dus lang genoeg kan volhouden, betaalt het minst per gebruikte jaar.

Advertentie – lees hieronder verder

Tot slot en veel minder evident, halen we nog aan dat je ook gewoon meerdere keren per jaar van auto kan wisselen. Dan moet je uiteraard telkens rekening houden met de taksen en het vergt toch wel wat inspanning, maar er zijn toch enkelingen die er zich succesvol mee bezighouden…

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon