4x4

Rolls-Royce Cullinan by Delta: voor stinkend rijke avonturiers

Geprepareerd door de Duitse tuner Delta, wordt de Rolls-Royce Cullinan een ideaal voertuig voor een weekendje wildernis. Een plezier dat, zoals te verwachten valt, alles behalve binnen ieders bereik ligt.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 13 apr. 2022 | Leestijd: 3 min

Het in Duitsland gevestigde bedrijf Delta is gespecialiseerd in de transformatie van 4×4’s. Zijn nieuwste creatie is op zijn zachtst gezegd ongewoon, aangezien hij gebaseerd is op de Rolls-Royce Cullinan, de duurste SUV op de markt.

Het doel was om een alleskunner te creëren die luxe met pure off-roadcapaciteiten combineert. Om dit te bereiken, ligt het koetswerk van deze kolos 15 cm hoger, wat ervoor zorgt dat hij bijna overal ongehinderd zijn weg kan vervolgen.

Advertentie – lees hieronder verder

Cullinan 3/4 arrière

Om de mooie grille van het merk niet te beschadigen, werd een bullbar gemonteerd, gespekt met bijkomende PIAA-lichten om het nachtzicht te verbeteren. Tegelijkertijd is boven de voorruit een LED-strip bevestigd die wordt aangevuld door vier andere lampen (voor moesten de net aangehaalde PIAA’s niet volstaan).

Hotel-op-wielen

Wie ervan kan meespreken, weet dat de nacht in niemandsland doorbrengen een bijzondere ervaring is. Delta heeft daarom een dakdrager geïnstalleerd waarop een prachtige, opvouwbare daktent rust, die het dak van de Rolls-Royce SUV verandert in een gezellige ruimte, compleet met een uitschuifbare ladder om niet te hoeven klauteren of afspringen.

Cullinan tente de toit

Op het dak bevinden zich ook jerrycans, die vanzelfsprekend welkom zijn gezien het gigantische brandstofverbruik van de Cullinan (15l/100km volgens de WLTP-normen!), evenals een dakdrager die ideaal is om bijvoorbeeld magnumflessen champagne te vervoeren.

Toit Rolls-Royce Cullinan

Eveneens opvallend is de radicale carrosserie. Kijk maar naar de zwarte vleugelverbreders en 20″ velgen voorzien van enorme 33″ off-roadbanden die een militair voertuig waardig zijn.

Weg met tradities!

Toen hij in 2018 werd gepresenteerd, schokte de Rolls-Royce Cullinan vriend en vijand. Zij hadden immers niet gedacht dat uitgerekend deze Britse autobouwer een SUV aan de man zou brengen. De verkoop van dit voertuig doet het nochtans goed, ondanks zijn forse basisprijs van 332.750 euro.

Cullinan

Ter herinnering: de Cullinan wordt aangedreven door een van een dubbele turbo voorziene 6,75 liter V12-motor van BMW. Dit blok produceert 571 pk aan vermogen en 850 Nm koppel en maakt een 0-100 km/u-tijd van 5,2 seconden en een topsnelheid van 250 km/u mogelijk.

Het door Delta ontwikkelde voertuig lijkt op motorisch vlak niet te zijn gewijzigd, wat natuurlijk ook niet nodig was. De prijs van de aanpassingen zijn dan ook al fors genoeg: 150.000 euro….

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon