Actualiteit

1.500 pk sterke ‘gevechtsdiesel’ voor Amerikaans leger

Het Amerikaanse leger legt 87 miljoen dollar op tafel om de ontwikkeling van wat de Advanced Combat Engine (ACE) wordt genoemd te voltooien. Dat is een modulaire, schaalbare boxermotor die op diesel draait en afhankelijk van de configuratie 750 tot 1.500 pk produceert.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 5 aug. 2021 | Leestijd: 2 min

De superdieselmotor in kwestie is een product van Cummins, een in Indiana gevestigd bedrijf dat zich bezighoudt met de bouw van motoren op diesel en aardgas, onder andere voor pick-ups.

De centrale is in verschillende configuraties beschikbaar – met 3, 4 of 6 cilinders – en zou 13% minder verbruiken dan vergelijkbare zelfontbranders die momenteel in dienst zijn. De topversie, die zoals hierboven aangehaald 1.500 pk sterk is, dankt zijn kolossale vermogen dankzij de toevoeging van twee turbo’s.

Advertentie – lees hieronder verder

Hybride

Ook interessant: de Cummins ACE kan geëlektrificeerd worden om zo een hybride aandrijflijn te creëren en is bovendien relatief compact, wat meer plaats voor bepantsering laat. Het blok past binnen de strategie van de Amerikaanse president Joe Biden om overheidsvoertuigen zo milieuvriendelijk mogelijk te maken.

Meerjarencontract

Het meerjarencontract met Cummings heeft als doel om de modulaire motortechnologie op een zo breed mogelijke schaal toe te passen. “Wij zijn verheugd met deze samenwerking” aldus Alfred Grein, die Executive Director for Research and Technology Integration for the U.S. Army Combat Capabilities Development Command Ground Vehicle Systems Center als officiële titel heeft.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon