Actualiteit

50.000 euro: Nieuwe Tesla Model 3 of tweedehandse Model S?

Geschreven door Stéphane Wamat | 06/05/2020

Met een budget van 50.000 euro kan je ofwel een mooie tweedehandse Tesla Model S of een nieuwe Model 3 in de basisuitvoering kopen. Dus, welke kiezen?

De in 2013 gelanceerde Tesla Model S heeft een ware revolutie teweeggebracht op de markt voor elektrische auto’s dankzij de bijzonder straffe prestaties gekoppeld aan een uitzonderlijk bereik en een succesvolle uitstraling. Ten zeerste gewaardeerd door Belgische zelfstandigen vanwege de voordelige fiscale aftrekbaarheid, is dit model anno 2020 .

De meest betaalbare modellen beschikken over een hoge kilometerstand, wat demotiverend werkt. Weet echter dat elektrische motoren veel minder snel slijten dan hun tegenhangers met interne verbranding aangezien er geen wrijving optreedt. Wil je toch gerust zijn, . Voor dat budget komen exemplaren van 5 jaar oud en met een redelijke kilometrage in aanmerking.

Voor een gelijkaardig bedrag kan je ook een gloednieuwe Model 3 bestellen, het instapmodel van Tesla. Concreet: in ruil voor 48.800 euro  krijg je een Model 3 met een actieradius van 409 km en een vermogen van 275 pk. Een gebruikte model S is sowieso krachtiger en belooft 382 pk tot 525 pk, of zelfs 691 pk als je jezelf op een ‘Performance’ trakteert. Bovendien zijn Model S’en doorgaans beter uitgerust (denk aan een volledig lederen interieur of de beroemde Autopilot met zijn indrukwekkende efficiëntie) en sommige hebben zelfs gratis toegang tot de Superchargers, wat allerminst te verwaarlozen is…

Trefwoorden

Lees ook