Actualiteit

50.000 euro: Nieuwe Tesla Model 3 of tweedehandse Model S?

Met een budget van 50.000 euro kan je ofwel een mooie tweedehandse Tesla Model S of een nieuwe Model 3 in de basisuitvoering kopen. Dus, welke kiezen?

Stéphane Wamat | Gepubliceerd op 6 mei 2020 | Leestijd: 2 min

De in 2013 gelanceerde Tesla Model S heeft een ware revolutie teweeggebracht op de markt voor elektrische auto’s dankzij de bijzonder straffe prestaties gekoppeld aan een uitzonderlijk bereik en een succesvolle uitstraling. Ten zeerste gewaardeerd door Belgische zelfstandigen vanwege de voordelige fiscale aftrekbaarheid, is dit model anno 2020 in grote aantallen aanwezig op de tweedehandsmarkt.

De meest betaalbare modellen beschikken over een hoge kilometerstand, wat demotiverend werkt. Weet echter dat elektrische motoren veel minder snel slijten dan hun tegenhangers met interne verbranding aangezien er geen wrijving optreedt. Wil je toch gerust zijn, zoek dan naar een Model S van om en bij de 50.000 euro. Voor dat budget komen exemplaren van 5 jaar oud en met een redelijke kilometrage in aanmerking.

Advertentie – lees hieronder verder

Voor een gelijkaardig bedrag kan je ook een gloednieuwe Model 3 bestellen, het instapmodel van Tesla. Concreet: in ruil voor 48.800 euro  krijg je een Model 3 met een actieradius van 409 km en een vermogen van 275 pk. Een gebruikte model S is sowieso krachtiger en belooft 382 pk tot 525 pk, of zelfs 691 pk als je jezelf op een ‘Performance’ trakteert. Bovendien zijn Model S’en doorgaans beter uitgerust (denk aan een volledig lederen interieur of de beroemde Autopilot met zijn indrukwekkende efficiëntie) en sommige hebben zelfs gratis toegang tot de Superchargers, wat allerminst te verwaarlozen is…

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon