Actualiteit

Ongeval met Tesla Autopilot: wat is er juist gebeurd?

De National Highway Traffic Safety Administration zet haar enquête verder en de verschillende elementen laten toe om beter te begrijpen wat er is gebeurd op 7 mei. Toen werd het eerste dodelijke ongeval met een auto die semi-autonoom reed geregistreerd…

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 8 jul. 2016 | Leestijd: 2 min

Op het schema zien we een vrachtwagen die naar links afslaat. Het dak van de Tesla heeft de oplegger geramd waarop de auto zijn weg vervolgt en honderd meter verder tegen een zuil tot stilstand komt. Volgens Tesla werden de sensoren van de auto misleid door de witte kleur van de aanhangwagen en kon de software het onderscheid niet maken tussen de felle lucht en de aanhanger.

Volgens de bestuurder van de vrachtwagen was de bestuurder van de Tesla, Joshua Brown, naar een film aan het kijken op het moment van het ongeval. Enkele maanden eerder postte de man een filmpje op Youtube. Daarop zag je een Tesla die met succes een ongeval vermeed waardoor hij de Tesla-rijder veel vertrouwen kreeg in het systeem. Hoewel deze Autopilot statistisch gezien veiliger is, blijkt het systeem niet onfeilbaar te zijn en kan je als bestuurder maar beter bij de les blijven.

Advertentie – lees hieronder verder

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon