Abarth blaast 70 kaarsen uit met speciale reeks

Dankzij de duizend-en-één verschillende sportvarianten van de immer populaire Fiat 500 en de uiterst brutaal klinkende 124 Spider (allemaal met 4 uitlaten!) is Abarth een hip merk onder het jonge volkje. Je zou haast vergeten dat deze kleine constructeur al 70 jaar op de teller heeft.

Abarth blaast 70 kaarsen uit met speciale reeks

Van de kleine Fiat 500 maakt Abarth een guitige sportwagen. En van de 124 Spider, een fraaie roadster met het onderstel van de Mazda MX-5, wordt de agressieve Abarth met dezelfde naam afgeleid.

“Met ongeveer 23.500 verkochte wagens in Europa en een groei van 36,5% realiseerde Abarth vorig jaar een nieuw verkooprecord”, verklaarde Luca Napolitano, merkverantwoordelijke voor Fiat en Abarth in EMEA.

De zaken draaien dus blijkbaar goed voor Fiats sportieve dochtermerk met de schorpioen in het logo. En aangezien de kleine constructeur dit jaar de gezegende leeftijd van 70 jaar bereikt, kon men bijna niet anders dan die verjaardag te vieren met een speciale reeks. Die heet “70th Anniversary”, om het origineel te houden. Bestel een exemplaar op basis van de 595 of de 124 Spider waar we het zonet al even over hadden en je zal geheid opvallen tussen de grijze automassa

VW Golf Cabrio: een veertiger!