Actualiteit

Alfa Romeo Museum voor het publiek

Na een sluiting van verscheidene jaren, krijgt het publiek opnieuw toegang tot het Alfa Romeo Museum en zijn 69 modellen. De rijke geschiedenis van het Italiaanse merk wordt in Milaan tentoongesteld.

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 19 jul. 2015 | Leestijd: 2 min

2015 moet een fantastisch jaar worden voor Alfa Romeo. De toekomst lijkt verzekerd met de gloednieuwe Giulia, die opnieuw de harten van de alfisten sneller doet kloppen, en op hetzelfde moment biedt Alfa Romeo weer een reis naar het verleden aan in het vernieuwde museum in Milaan.

Het kreeg de naam “La Macchina del tempo”, en zorgt voor een echte sprong in de tijd die van start gaat met de eerste echte Alfa, de 24 HP. De legendarische wagens die de Mille Miglia wonnen staan er eveneens, zoals de 6C 1750 Gran Sport die bestuurd werd door Tazio Nuvolari. Men vindt er ook een 8C met een koetswerk van Touring en de Formule 1 Alfetta 159 van de legendarische Juan Manuel Fangio.

Advertentie – lees hieronder verder

De 69 modellen van deze collectie zijn onderverdeeld in drie thema’s. “Timeline” brengt het industriële verleden van het bedrijf, “Beauty” gaat over de onnavolgbare stijl van Alfa, en “Speed” legt de aandacht op de technologische aspecten van de wagens.

Verder is er ook een plek voorzien waar de bezoekers de tien grootste overwinningen van het Italiaanse merk kunnen herbeleven. Naast het museum, hebben zij eveneens toegang tot een bibliotheek, een documentatiecentrum, een testcentrum en een café.

Hebt u er zin in om tijdens uw volgende reis naar Italië dit museum te bezoeken?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon