Actualiteit

Alpine Célébration : de « berlinette » is bijna klaar

De wedergeboorte van een merk is een moment waar we met ongeduld naar uitkijken. Dat geldt eens te meer als het om een sportief merk gaat. Kortom, liefhebbers van Alpine zitten op hete kolen om de hedendaagse interpretatie van de A110 te ontdekken. Hij zal worden onthuld op het salon van Parijs in 2016.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 18/06/2015 | Leestijd: 2 min

Naar aanleiding van de 24 Uren van Le Mans, werden enkele gelukkigen uitgenodigd om de Alpine Célébration concept car te bekijken. De wagen is uiteraard een hommage aan 60 jaar Alpine maar het is meteen ook de voorbode van de nieuwe Alpine straatversie. Die laatste zal als AS1 door het leven gaan. Op die manier cultiveert hij de nostalgie van weleer maar hij getuigt niet van retrodesign.

Dit toekomstige Alpine-model wordt vooral groter dan zijn voorganger en zal ongeveer 4 meter lang zijn. Bernard Ollivier, de baas van Alpine, stelt dat dit noodzakelijk was want de huidige klant wil zich niet meer in bochten wringen om in de wagen te kunnen stappen. Verschillende bronnen beschikken ook al over technische specificaties. Zo zou deze Alpine amper 1.100 kg wegen. Er komt ook een Cup-versie die over een viercilinder met een longinhoud van 1,6 of 2 liter zal beschikken.

Advertentie – lees hieronder verder

Eind volgend jaar zal de productie worden opgestart in de site van Dieppe. Aanvankelijk wil men 5.000 wagens bouwen, later zou men op een ritme van 3.000 stuks per jaar mikken. Kortom, als de wagen succesvol blijkt, kan je maar beter niet te lang wachten om er eentje te bestellen.

Wat vindt u van deze concept die de voorbode is van de toekomstige Alpine straatversie ?

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie