Actualiteit

Amerikanen houden steeds minder van hun wagen

Volgens een studie van KPMG naar aanleiding van het recente salon van Los Angeles, zou het Amerikaanse wagenpark in de volgende jaren danig kunnen veranderen. Het gegeven dat Amerikanen per gezin twee of zelfs drie wagen bezitten, verdwijnt zienderogen.

| Gepubliceerd op 27 nov. 2014 | Leestijd: 2 min

Tenminste, uit de cijfers van deze studie blijkt dit in elk geval. Vandaag hebben ongeveer 57 % van de 115 miljoen Amerikaanse huishoudens nog steeds twee of drie voertuigen. Tegen 2040 zal dat percentage dalen naar 43 %. Nog volgens de studie is dit percentage in bepaalde Amerikaanse steden al onder de kaap van de 50 % gedoken. In de studie haalt men de steden New York, Houston en Los Angeles aan.

Twee reden liggen aan de basis van deze dalende tendens om minder wagens per gezin te bezitten. Om te beginnen trekken steeds meer Amerikanen weg uit de voorsteden en gaan ze in het centrum van grote steden wonen. Tweede reden is dat er vaker gebruiksvriendelijke carsharing initiatieven komen die ook betaalbaar worden. In de States kost het bezit van een auto gemiddeld 0,5 € per mijl terwijl je voor 0,2 € per mijl al een auto kan delen.

Advertentie – lees hieronder verder

Met deze studie wil KPMG de belangrijkste spelers in de auto-industrie waarschuwen. De auteurs van de studie raden constructeurs ook aan om de connectiviteit van de wagens verder uit te bouwen. Het gegeven van een auto die permanent voor de deur staat verliest stelselmatig aan belang.

Bent u bereid om het aantal wagens waarover u beschikt, te verminderen ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon