Actualiteit

Arthur verkoopt Coyote-aandelen doet een gouden zaak

Geschreven door Laurent Norro | 16/02/2015

Coyote, de fabrikant van radar waarschuwsystemen, zit op een keerpunt in de geschiedenis van het merk. Het bedrijf wiens producten verkopen als zoete broodjes wordt geconfronteerd met investeerders van het eerste uur die hun aandelen van de hand doen. Die waren onder meer in handen van de familie Benetton en Arthur, de bekende TV-presentator.

De twee aandeelhouders wilden hun aandelen verkopen zodat ze een aanzienlijke winst konden opstrijken, wat begrijpelijk is. De aandelen werden overgenomen door de oprichters Jean-Marc Van Laetehm en Fabien Pierlot.

Volgens BFM TV kan de holding AW Equity van Arthur op deze manier de initiële inbreng van 4 miljoen euro verdrievoudigen. De organisatie wordt vandaag op 120 miljoen euro geschat, daar waar dat vijf jaar geleden nog slechts 40 miljoen was. De familie Benetton doet nog een betere zaak want de groep bezat ruim 50 % van de Coyote-aandelen.

Vandaag bezitten de oprichters van de firma, gesteund door de HLD Group ruim 80 % van de aandelen van het bedrijf. Didier Quillot was de eerste grote baas bij Coyote maar vandaag heft Fabien Pierlot de touwtjes in handen.

Coyote heeft overigens tal van nieuwe projecten op stapel staan. De firma wil graag ook op andere markten zoals Italië, Duitsland en Spanje haar activiteiten lanceren. Ze willen ook deelnemen aan de ontwikkeling van autoconnectiviteit. Ze denken ook een samenwerkingen en zelfs partnerships met autoverzekeraars.

Zou u in de firma investeren, mochten ze een beursgang maken ?

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's