Actualiteit

Audi A1 wordt straks in Spanje gebouwd

Geschreven door Laurent Norro | 18/05/2015

Toen een tijdje geleden de 500.000ste Audi A1 in Vorst van de band rolde, schreven we dat de medewerkers van deze Belgische Audi-fabriek zich geen zorgen moesten maken over hun toekomst. De site voldoet immers aan de eisen van de verantwoordelijken van de VW groep. Ondanks dat stuurt Automotive News Europe het gerucht de wereld in dat de medewerkers van Vorst in de komende jaren grote veranderingen te wachten staan.

Volgens de geruchten zou de productie van de Audi A1 mogelijk verhuizen. Deze stadswagen zou wellicht naar de productiesite van het Spaanse Martorell, in de buurt van Barcelona, verhuizen. Aanleiding voor de roddel is een forse investering van 4,2 miljard euro die de VW-groep heeft aangekondigd voor deze fabriek. De investering wordt gespreid over vier jaar.

Vandaag worden in deze fabriek de Seat Ibiza, Leon, Altea en de Audi Q3 geassembleerd. Dankzij het generaliseren van het modulaire MQB-platform wil de VW groep haar werkingskosten terugdringen door meer verschillende modellen met dezelfde basis te bouwen. Nog volgens Automotive News Europe, zal de productie van de A1 pas vanaf de volgende generatie, die in 2018 wordt verwacht, naar Spanje verhuizen.

De fabriek van Vorst zal wel operationeel blijven. Audi kondigde recent een investering aan van 500 miljoen euro. Automotive News Europe stelt dat men in de Brusselse fabriek een volledig elektrische auto zal gaan bouwen. Over dat model weten we vandaag nog niets. We gaan er van uit dat het om een wagen gaat die zal kunnen concurreren met de BMW i3. We kijken er nu al naar uit !

Gelooft u nog in een toekomst voor de Audi-fabriek in Vorst ?

Trefwoorden

Lees ook