Actualiteit

Audi A3: verdwijnen driedeurs en cabriolet?

Geschreven door Gert Verhoeven | 25/07/2016

Bij de hervormingen naar aanleiding van “Dieselgate” ziet Volkswagen zich genoodzaakt om het aantal modellen van haar verschillende merken terug te schroeven. Bij Audi zou het gaan om de driedeursversie en de cabriovariant van de A3.

Voor Audi blijft de A3 cabriolet een nicheproduct want vorig jaar werden er minder dan 20.000 exemplaren (19.400 om precies te zijn) van verkocht. Audi is grotere volumes gewend en moederhuis Volkswagen zou het model willen vervangen uit besparingsoverwegingen. Op die manier kan men middelen vrijmaken voor de ontwikkeling van beter verkopende modellen en een nieuwe generatie motoren.

De A3 cabriolet is overigens niet het enige model dat ten prooi valt aan de reorganisatie want de driedeursversie van de A3 staat ook op de schraplijst. Ook dat model kent een erg laag verkoopvolume. Op die manier volgt Audi de heersende trend waarbij driedeursmodellen met achterklep worden afgevoerd. Hetzelfde gebeurde eerder al met de Ford Focus, de Peugeot 308 en zelfs met de Mercedes A-klasse.

Trefwoorden

Lees ook