Actualiteit

Audi A3: verdwijnen driedeurs en cabriolet?

Bij de hervormingen naar aanleiding van “Dieselgate” ziet Volkswagen zich genoodzaakt om het aantal modellen van haar verschillende merken terug te schroeven. Bij Audi zou het gaan om de driedeursversie en de cabriovariant van de A3.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 25 jul. 2016 | Leestijd: 2 min

Voor Audi blijft de A3 cabriolet een nicheproduct want vorig jaar werden er minder dan 20.000 exemplaren (19.400 om precies te zijn) van verkocht. Audi is grotere volumes gewend en moederhuis Volkswagen zou het model willen vervangen uit besparingsoverwegingen. Op die manier kan men middelen vrijmaken voor de ontwikkeling van beter verkopende modellen en een nieuwe generatie motoren.

De A3 cabriolet is overigens niet het enige model dat ten prooi valt aan de reorganisatie want de driedeursversie van de A3 staat ook op de schraplijst. Ook dat model kent een erg laag verkoopvolume. Op die manier volgt Audi de heersende trend waarbij driedeursmodellen met achterklep worden afgevoerd. Hetzelfde gebeurde eerder al met de Ford Focus, de Peugeot 308 en zelfs met de Mercedes A-klasse.

Advertentie – lees hieronder verder

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon