Actualiteit

Audi A3 viert zijn 20ste verjaardag

Audi lanceerde zijn eerste kleine berline 20 jaar geleden en die liet het Duitse merk toe ook voet aan wal te krijgen in het belangrijke segment van compacte wagens. Back to the future.

Nicolas Joannès Nicolas Joannès | Gepubliceerd op 22 sep. 2015 | Leestijd: 2 min

Op 18 september 1995 rolde de eerste A3 de Audi-fabriek buiten. Dit was de gelegenheid voor het merk om op dat moment zijn intrede te maken op de enorme markt van compacte berlines die de verkoop van het Duitse merk een enorme boost zou geven.

Het model was aanvankelijk verkrijgbaar als driedeurs, enkele jaren ook als vjfdeurs, vooraleer de komst van een cabriolet en de sportieve S3 en RS3. Tenslotte liet ook de berlineversie van de Audi A3 toe een veel breder publiek aan te spreken dat niet viel voor de grotere berlines van het merk. Dat concept werd nog verder uitgediept met de komst van de A1 in 2010.

Advertentie – lees hieronder verder

De Audi A3, maakte steeds gebruik van dezelfde basis als de VW Golf, maar zag door de jaren heen ook vele nieuwe concurrenten opduiken in het premium compact segment met onder meer de BMW 1 Reeks en de Mercedes A Klasse.

Brengt de Audi A3 u vandaag nog aan het dromen?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon