Actualiteit

Autolening: maak de juiste keuze

Geschreven door Nicolas Joannès | 20/01/2016

Net zoals erg veel Belgen ziet u het autosalon wellicht als een ideaal moment om een andere wagen te kopen. Tussen alle aantrekkelijke voorstellen van constructeurs maar ook van financiële instellingen kan u maar beter de juiste keuze maken.

Een autolening wordt erg veel gebruikt om een auto te financieren. Het is meteen ook de “makkelijkste” oplossing want op deze manier haalt uw nieuwe aankoop een kleiner aandeel uit uw budget. U betaalt het totale bedrag van de wagen maandelijks af en hierop wordt een kleine intrest geheven. Omwille van de lage rentetarieven is het erg interessant om hiervan gebruik te maken. Beobank zorgt momenteel voor een krediet dat lager is dan 1%!  

Er bestaan ook andere formules waarbij je koopt met een betaaluitstel. Je kan ook voor een afbetaling gaan waarbij je initieel 15% van de totaalprijs van de wagen betaalt. Je hebt ook het ballonkrediet. Hier heb je maandelijks een erg lage kost maar ga je de laatste 30 of 50% van de wagen pas op het einde van de rit voldoen.

Heeft u plannen om tijdens deze salonperiode een wagen te kopen?

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's