Actualiteit

Autosalon bedreigd!

De organisatoren van de belangrijkste evenementen die op de Heizel in Brussel plaatsvinden, zijn ongerust. Via een persbericht hebben ze hun grieven zopas wereldkundig gemaakt. Ze stellen zich vragen bij de bouw van het nieuwe nationale stadion.

| Gepubliceerd op 10 nov. 2014 | Leestijd: 2 min

Het persbericht is vooral een initiatief van FEBIAC (Belgische Automobiel en Tweewieler Federatie) die verantwoordelijk is voor het Autosalon en de FISA die onder meer Batibouw, het Vakantiesalon en de Voedingsbeurs organiseert. Volgens hen bedreigt de bouw van het nieuwe stadion een sector die heel wat jobs genereert.

De organisatoren van deze beurzen stellen dat de bouw van het nieuwe stadion, dat voorzien is op de site van Parking C van de Heizel, een negatief effect zal hebben op de verschillende evenementen, vooral op de zaken die ’s avonds in de aanpalende hallen worden georganiseerd. Het komt er op neer dat er te veel evenementen op hetzelfde tijdstip zullen plaatsvinden, wat leidt tot een tekort aan parkeerplaatsen. Bezoekers zullen bijgevolg minder gemotiveerd zijn om te komen. FEBIAC en Fisa willen iedereen er even aan herinneren dat de salons in Brussels Expo jaarlijks 2,5 miljoen bezoekers genereren.

Advertentie – lees hieronder verder

Beide organisaties pleiten voor een objectieve studie over de mobiliteit voor de verschillende projecten op en rond de Heizel. Een en ander moet door een onafhankelijk studiebureau worden gedaan. Ze willen ook dat de uitbater van de infrastructuur waar de beurzen doorgaan, ook de uitbater is van de aanpalende parkings. Wordt vervolgd …

Meent u dat het nieuwe stadion de mobiliteit en de werkgelegenheid zal aantasten ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon