Actualiteit

Autoworld viert 80 jaar Jaguar

Geschreven door Vincent Hayez | 06/08/2015

De afgelopen maanden werden er in Autoworld al heel wat verjaardagen gevierd. Elke keer werd er rond het jarige merk een bijzondere thematentoonstelling georganiseerd. Zo mochten we al Aston Martins, mythische Maserati’s maar ook Ford Mustangs en zelfs Audi Quattro’s ontdekken. In de zomer zien we een bijzondere expo die opgedragen wordt aan Jaguar want de Britse constructeur bestaat vandaag precies 80 jaar.

Tot 30 augustus kan je in het Brusselse museum 35 bijzonder fraaie Jaguars zien. Er is aandacht oor de oudste modellen maar ook het actuele gamma komt aan bod. Je zal er C- en D-types zien maar ook de legendarische E-type die in 1961 werd gelanceerd. Dit model wordt aanzien als een van de mooiste auto’s ooit. Zelfs Enzo Ferrari vond het de mooiste auto uit de jaren zestig …

Je wordt door de tentoonstelling geleid via audiobegeleiding en informatiezuilen. Zo krijg je historische gegevens en anekdotes over het merk te horen. Je leert er ook dat de XK120 in België een record vestigde. Het snelheidsrecord van 201 km/u werd gevestigd op 30 mei 1949 in Jabbeke.

Autosportliefhebbers kunnen er kijken naar zeven bolides die hun sporen hebben verdiend in de racerij. Wie de jongste jaguar-modellen niet kent, kan ook het actuele gamma ontdekken. Jaguar toont er immers de F-type, maar ook de XJR en haar nieuwe compacte berline, de XE.

Zal u een bezoekje brengen aan deze Jaguar expo ?

Praktische info

Autoworld – Jubelpark 11 – 1000 Brussel

Alle dagen open (ook op zondag) – van 10h tot 17u (tot 18u op zaterdag en zondag)

Inkom : * 9€/volwassenen * 7€/gepensioneerden en studenten * 5€/kinderen 6-13 jaar * tot 6 jaar gratis.

Info : www.autoworld.be of + 32. 2. 736. 41. 65.

Trefwoorden

Lees ook