Actualiteit

Comeback van Alpine is zeker !

Sinds enkele maanden spreekt men over de comeback van Alpine. Stilaan beginnen de puzzelstukken van een toekomstige nieuwe “berlinette” in elkaar te passen. In het licht van de motorshow van Moskou kregen enkele journalisten van het Britse blad Autocar de kans om Laurens Van Den Acker, designdirecteur bij Renault en Alpine, te interviewen. Dit keer liet hij heel wat los over de toekomstige Alpine.

| Gepubliceerd op 05/09/2014 | Leestijd: 2 min

In het interview lezen we dat het design van de toekomstige Alpine vastligt en door Calos Gohn zelf werd goedgekeurd. De wagen zelfs zou al in de loop van 2016 in de toonzalen staan. Liefhebbers hopen dat de vormtaal van het nieuwe model nauw zal aanleunen bij de A 110-50 concept car die in 2012 bij de Grote Prijs van Monaco werd getoond. Het ziet er naar uit dat hij ook enkele trekken van de Renault R.S. 01 (waarover we gisteren berichtten) zal overnemen.

Laurens Van Den Acker gaf geen details vrij over de technische aspecten van de wagen. Verschillende bronnen hebben het evenwel over een centraal opgestelde viercilinder motor. Die zorgt niet niet alleen voor een goede gewichtsverdeling en een laag zwaartepunt, het maakt ook een wespentaille mogelijk voor het koetswerk. Het motorblok zou mogelijk bij de Mégane RS worden geleend. Daar levert de meest krachtige variant 275 pk. Met dat potentieel positioneert de toekomstige Alpine zich tussen de Alfa Romeo 4C en de Porsche Cayman.

Advertentie – lees hieronder verder

Een ander belangrijk element van dit interview is dat Laurens Van Den Acker bevestigde dat er wellicht een Alpine-gamma komt dat uit meer dan één model bestaat. De kans bestaat dat er meer modellen komen op voorwaarde dat het gamma rendabel is. Het is dus cruciaal dat het eerste model vlot verkoopt.

Wat vindt u leuk aan de comeback van dit merk ?

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie