Actualiteit

Daimler, VW en het Fifa-schandaal

Geschreven door Laurent Norro | 11/06/2015

Verschillende verantwoordelijken van de Fifa hebben aanzienlijke sommen geld aanvaard in ruil voor een gunstige stem voor het bepalen van de locatie van een of andere Wereldbeker. In die corruptiezaken zouden jammer genoeg ook enkele autoconstructeurs betrokken kunnen zijn. De onderzoekers die met het dossier werden belast, wijzen vandaag vooral de groepen Daimler en Volkswagen met de vinger.

De steekpenningen waren blijkbaar noodzakelijk om de Wereldbeker van 2006 naar Duitsland te kunnen halen. Volgens de Duitse krant “Die Zeit” deden verschillende Duitse ondernemingen belangrijke investeringen van verschillende miljoenen in Azië. Op die manier zou men de steun krijgen van plaatselijke Fifa-verantwoordelijken.

Zo zou Daimler belangrijke sommen in Hyundai hebben gepompt. De zoon van de stichter van het Koreaanse merk zetelde destijds in het uitvoerend comité van de Fifa. In diezelfde periode zou ook Volkswagen stevig geïnvesteerd hebben in Thailand en Zuid-Korea. Nog volgens het dagblad zou deze werkwijze haar vruchten afgeworpen hebben. Duitsland haalde het in de race immers van Zuid-Afrika. Tijdens de stemronde kreeg Duitsland twaalf stemmen en Zuid-Afrika kwam er eentje tekort.

Gelooft u dat men deze constructeurs iets kan verwijten ?

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's