Actualiteit

Daimler, VW en het Fifa-schandaal

Verschillende verantwoordelijken van de Fifa hebben aanzienlijke sommen geld aanvaard in ruil voor een gunstige stem voor het bepalen van de locatie van een of andere Wereldbeker. In die corruptiezaken zouden jammer genoeg ook enkele autoconstructeurs betrokken kunnen zijn. De onderzoekers die met het dossier werden belast, wijzen vandaag vooral de groepen Daimler en Volkswagen met de vinger.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 11 jun. 2015 | Leestijd: 2 min

De steekpenningen waren blijkbaar noodzakelijk om de Wereldbeker van 2006 naar Duitsland te kunnen halen. Volgens de Duitse krant “Die Zeit” deden verschillende Duitse ondernemingen belangrijke investeringen van verschillende miljoenen in Azië. Op die manier zou men de steun krijgen van plaatselijke Fifa-verantwoordelijken.

Zo zou Daimler belangrijke sommen in Hyundai hebben gepompt. De zoon van de stichter van het Koreaanse merk zetelde destijds in het uitvoerend comité van de Fifa. In diezelfde periode zou ook Volkswagen stevig geïnvesteerd hebben in Thailand en Zuid-Korea. Nog volgens het dagblad zou deze werkwijze haar vruchten afgeworpen hebben. Duitsland haalde het in de race immers van Zuid-Afrika. Tijdens de stemronde kreeg Duitsland twaalf stemmen en Zuid-Afrika kwam er eentje tekort.

Advertentie – lees hieronder verder

Gelooft u dat men deze constructeurs iets kan verwijten ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon