De Brusselse voetgangerszone in het oog van storm

De pas opengestelde, nieuwe voetgangerszone in het centrum van Brussel blijft het nieuws halen. De voetgangers zijn er dolgelukkig mee, maar dat geldt zeker niet voor de automobilisten die er heel wat hinder van ondervinden.

Gepubliceerd op 9 juli 2015
Leestijd : 2 min

Partagez

‘Halt aan de auto in het stadscentrum!’, lijkt de slogan van de stad Brussel te zijn. Zo werd een nieuw circulatieplan geïnstalleerd dat als voornaamste doel heeft de voetgangerszone op de lanen van het centrum te vergroten. De auto is er dus helemaal niet meer welkom en wie het centrum van Brussel op vier wielen wil bereiken, zal voortaan een soort mini-ring moeten afleggen rond het centrum en daarbij rekening moeten houden met heel wat eenrichtingsstraten, die werden ingevoerd om het verkeer binnen de vijfhoek te ontmoedigen.

De balans van de eerste dagen? Een geweldige chaos met enorme files in het centrum van Brussel. Daarbij waren de werken in de Europese wijk natuurlijk geen hulp om het verkeer vlot te houden. Maar uiteraard was dit niet de enige oorzaak om de verkeersproblemen rond de nieuwe voetgangerszone te verklaren.

De stad Brussel geeft intussen toe dat, ondanks de verschillende uitgevoerde studies, de theorie nogal eens afwijkt van de realiteit. Daarom is een testfase van acht maanden voorzien. In afwachting werden al enkele aanpassingen doorgevoerd. Die hebben geen betrekking op de mobiliteit, maar wel op de gezondheids- en de veiligheidsproblemen die door deze nieuwe voetgangerszone ontstonden. Zo werden al nieuwe vuilbakken en extra politiepatrouilles voorzien.

Bent u voor of tegen deze nieuwe voetgangerszone?

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Partagez

Gocar logo
47.064 nieuwe en tweedehands voertuigen bij jou in de buurt!
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.