Actualiteit

Deze auto’s worden vanaf volgend jaar beboet in Brussel

Geschreven door Joris Bosseloo | 17/05/2021

Wie vanaf 2022 in Brussel wil rijden, doet dat maar beter niet met een Euro 4-dieselwagen. Zulke modellen zijn vanaf volgend jaar immers niet meer toegelaten in onze hoofdstad. Om de bevolking te waarschuwen, lanceert Leefmilieu Brussel een LEZ-campagne.

LEZ‘s zijn al enkele jaren een hot topic in België en bij uitbreiding in de rest van Europa. Het hoofddoel van deze lage-emissiezones is om de luchtkwaliteit in steden te verbeteren, al mag gezegd dat ze vaak zijn, met als gevolg dat er nog steeds zeer veel bestuurders in de bus krijgen. Om te vermijden dat die onwetendheid blijft heersen bij iedereen die onze hoofdstad met een te vervuilend wagen wil betreden, komt Leefmilieu Brussel met een communicatiecampagne op de proppen om mensen te waarschuwen voor de LEZ‘s.

De stad pakt uit met verschillende slogans die bestuurders warm moet maken voor properdere lucht. De campagne zal in Brussel op grote schermen te zien zijn, maar ook langs de E40, op de radio en op sociale media worden verspreid. Daarnaast wil Leefmilieu Brussel mensen aanzetten om de auto tout court links te laten liggen en te overwegen, zoals de bakfiets.

Wie mag er vanaf 2022 niet meer in?

Eerst en vooral wordt een zogenaamde overgangsperiode van drie maanden ingevoerd. Vanaf 1 april is het gedaan met de waarschuwingen en worden er boetes van 350 euro uitgeschreven aan alle bestuurders van voertuigen die niet in regel zijn, namelijk Euro 4-dieselwagens en lager en Euro 1-benzinewagens (en LPG/CNG) en lager. Je kan ook altijd in real-time controleren of je de verschillende LEZ’s die België rijk is, mag binnenrijden of niet. Dat kan

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's