Mobiliteit

Alle LEZ’s in België in realtime dankzij D’Ieteren

Importeur D’Ieteren heeft een module met daarop een overzicht van alle LEZ’s in België. Zo kom je meteen te weten waar je met een bepaald voertuig mag rijden.

Belga | Gepubliceerd op 4 mrt. 2021 | Leestijd: 2 min

De website lez.dieteren.be stelt automobilisten een module ter beschikking waarbij ze op basis van de motorversie en het jaar van de eerste inschrijving van hun voertuig of de euronorm van de auto in realtime kunnen nakijken of hun wagen is toegelaten in de stad van hun keuze. Deze module werkt voor alle automerken en dus ook voor de voertuigen die zijn ingeschreven als oldtimer.

Over LEZ’s in België

LEZ‘s of lage-emissiezones duiken overal in België op, zonder dat ze echt op elkaar zijn afgestemd. Dit betekent dat het voor automobilisten moeilijk is om te weten waar ze mogen rijden met hun “te vervuilende” wagen. Er zijn trouwens telkens vrijstellingen (raadpleeg ze hier voor Brussel en hier voor Vlaanderen). Als antwoord op die vragen stelt D’Ieteren Auto nog steeds hun LEZ-website ter beschikking. Hierop worden zelfs alternatieve mobiliteitsoplossingen voorgesteld, aangepast aan de wensen van de gebruiker.

Advertentie – lees hieronder verder

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie