Actualiteit

Dieselgate : D’Ieteren vervangt door klanten bestelde probleemdiesels

Geschreven door Nicolas Joannès | 29/09/2015

Klanten die een bestelbon hebben getekend voor een wagen die gebruik maakt van de EA189 Euro 5 dieselmotor krijgen van D’Ieteren een voorstel. Ze kunnen hun bestelling omvormen naar een gelijkwaardig uitgeruste wagen die over een Euro 6 beschikt. De kosten voor deze operatie neemt D’Ieteren voor zijn rekening.

De groep D’Ieteren importeert in België alle merken van de Volkswagen groep. De invoerder neemt deze beslissing in afwachting dat de getroffen motoren worden aangepast om alsnog aan de emissienormen te kunnen voldoen. Deze beslissing komt er na de aankondiging van D’Ieteren van afgelopen weekend waarin werd gesteld dat 3.200 voertuigen – die mogelijk met de frauduleuze software draaien – niet langer worden gecommercialiseerd.

Als het voertuig nog niet werd geleverd en nog niet is ingeschreven, krijgen de klanten van wagens met de EA189 Euro 5-motor de kans om hun bestelling te wijzigen. Ze kunnen een gelijkwaardig uitgeruste wagen kiezen die over een dieselmotor, conform Euro 6, beschikt. De Volkswagen groep geeft aan dat deze motoren aan alle milieunormen voldoen.

Volgens D’Ieteren gaat hem om ongeveer 800 lopende bestellingen in België. Deze aanpak zal ongeveer 2 miljoen euro kosten en zal volledig door D’Ieteren Auto worden gedragen.

Is dit volgens u de juiste aanpak voor deze crisis?

 

Trefwoorden

Lees ook