Actualiteit

D'Ieteren reageert op Dieselgate van Volkswagen

De invoerder van de merken van de Volkswagen Groep in België zegt verrast en verontrust te zijn door deze informatie en ontkent ervan op de hoogte te zijn.

Nicolas Joannès Nicolas Joannès | Gepubliceerd op 23 sep. 2015 | Leestijd: 2 min

De groep, die wagens van de merken Volkswagen, Audi, Seat, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti en Porsche in België invoert wenste dinsdagavond zijn positie te verduidelijken via een persbericht.

D'Ieteren zegt “verrast en verontrust te zijn door deze situatie die, als ze bevestigd wordt, een duidelijke overtreding is van de ethische en morele normen van de groep”.

Advertentie – lees hieronder verder

De invoerder benadrukt eveneens zijn onwetendheid over deze onregelmatigheden en het feit dat ze niet opgespoord konden worden.

Men geeft ook aan samen te zullen werken met de Volkswagen Groep om “alle nodige maatregelen te treffen om het vertrouwen van de klanten te behouden en te herstellen tegenover de merken en de producten van de Volkswagen Groep”.

D'Ieteren geeft nog enkele verduidelijkingen: “De onregelmatigheden hebben betrekking op de voertuigen uitgerust met dieselmotoren van het type EA 189, die in België verkocht werden van 2007 tot vandaag. De Volkswagen Groep is vandaag niet instaat te preciseren over hoeveel voertuigen, welke modellen of productiejaren het gaat.”

Het blijft dus even wachten om zicht te krijgen op de exacte gevolgen van dit schandaal bij ons. In afwachting benadrukt het persbericht dat “de veiligheid of het rijgedrag van de betrokken voertuigen absoluut niet in het gedrang komt.”

Is uw perceptie van het merk Volkswagen veranderd sedert dit schandaal?

 

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon