Actualiteit

D'Ieteren stopt in België de verkoop van wagens met onregelmatigheden op vlak van CO2-emisie

Geschreven door Nicolas Joannès | 06/11/2015

Invoerder D’Ieteren heeft de verkoop van wagens waarbij onregelmatigheden werden vastgesteld op vlak van C02-emissie tijdelijk gestaakt. Het gaat om modellen van de merken Volkswagen, Audi, Seat en Skoda.

Gisteren berichtten we dat het wereldwijd om ruim 800.000 voertuigen gaat waarbij afwijkingen werden vastgesteld tussen de opgegeven en de gemeten CO2-uitstoot. Een en ander is ook rechtstreeks gelinkt aan het verbruik. Volkswagen maakte dit probleem zelf wereldkundig naar aanleiding van een intern onderzoek.

D’Ieteren communiceerde het als volgt: “Volkswagen heeft meegedeeld dat de modellen van de merken Volkswagen, Audi, Seat en Skoda uitgerust met een TDI-motor en een cilinderinhoud van 1.4 l, 1.6 l en 2.0 l, of met een 1.4 TSI- of TFSI-motor, mogelijk eveneens getroffen zouden kunnen zijn door deze nieuwe onregelmatigheden. Het gaat om ongeveer 25% van de in 2015 gecommercialiseerde modellenmix.”

 (19-10-15)

Als reactie en in afwachting van de definitieve resultaten van het lopende interne onderzoek van de Volkswagen-groep heeft de invoerder beslist om de verkoop van mogelijk betrokken modellen tijdelijk op te schorten. Lopende bestellingen zullen echter wel worden afgehandeld.

Vindt u dat D’Ieteren gepast reageert op deze nieuwe wending in de VW-affaire? 

Trefwoorden

Lees ook