Actualiteit

Dit zijn de 7 «Auto’s van het jaar»

Geschreven door | 24/12/2014

Op 2 maart, aan de vooravond van het salon van Genève, kennen we de nieuwe « Car of the Year » die dan zal worden verkozen door een jury van Europese journalisten. Vandaag zijn er 31 voertuigen die aan de selectiecriteria voldoen (ze moeten minstens in vijf Europese landen worden verkocht wanneer er wordt gestemd en men moet een verkoopaantal van meer dan 5.000 exemplaren per jaar beogen). Dit jaar zijn er 7 genomineerden voor de laatste stemronde.

In alfabetische volgorde zijn dat : de BMW 2-Reeks Active Tourer, de Citroën C4 Cactus, de Ford Mondeo, de Mercedes-Benz C-Klasse, de Nissan Qashqai, de Renault Twingo en de Volkswagen Passat.

We zijn echt benieuwd wie het dit jaar zal worden want het gaat om erg verschillende wagentypes. Na de eerste stemronde hebben de juryleden de keuze gelaten tussen een stadswagen, een polyvalente wagen, een kleine eenvolumer, een compacte SUV en drie “klassieke” berlines.

Omdat elke wagen met een of andere innovatie op het voorplan treedt, was het bijzonder moeilijk voor de jury. De belangrijkste vernieuwingen zijn de driecilindermotor va BMW, de luchtkussens op het koetswerk bij Citroën, Renault die een achterwielaandrijver bouwt en Volkswagen die de Passat GTE (een plug-in hybrid) lanceren. Kortom, de 58 juryleden (waaronder twee Belgen) staan voor een moeilijke klus !

Welke wagen wordt volgens u in maart “ Car of the Year 2015” ?

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's