Actualiteit

Een Tesla Model S legde 500.000 km af

Een transportbedrijf legt een symbolische kaap op vlak van kilometers af in een Tesla Model S. Het maakt meteen een positieve balans op voor de onderhoudskosten van dit zeer intensief gebruikte voertuig.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 4 sep. 2017 | Leestijd: 2 min

Het in Californië gebaseerde bedrijf Tesloop kocht dit Model S in 2015. De eerste wagen van deze onderneming legde sindsdien 300.000 mijl (of 482.000 km) af zonder enig ernstig probleem. Tesloop genoot hierbij van het gratis opladen aan de Superchargers en was ook erg blij dat de onderhoudskosten van deze wagen niet meer dan 6.900 dollar (€5.800) bedroegen, terwijl hij slechts 12 dagen in de garage stilstond.

Advertentie – lees hieronder verder

Het bedrijf vergeleek deze gegevens met een Mercedes S Klasse S, die ook tot hun vloot behoort, en schat dat die wagen voor hetzelfde gebruik 112 dagen zou stilstaan en 86.000 dollar (€72.000) aan onderhoud zou kosten.

Tesloop onthulde niet in welke mate de autonomie van de batterij terugliep na dat kilometeraantal, maar gaf wel aan dat wanneer de 200.000 mijl bereikt werd het rijbereik met slechts 6% was afgenomen.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon