Actualiteit

Een vrachtwagen-zwembad in Brussel ?

Toert er weldra een mobiel zwembad rond in de Brusselse regio ? Dat is in ieder geval het voorstel van de schepen van sport Alain Courtois die hiermee een oplossing wil bieden aan de afwezigheid van openbare zwembaden in sommige wijken.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 8 jul. 2015 | Leestijd: 2 min

Het gebrek aan zwemmogelijkheden voor het publiek in de stad is niet nieuw in Brussel. De zwembaden van de Marollen en Neder-Over-Heembeek ontvangen daarom mensen van verder gelegen gemeenten, terwijl het zwembad van Laken nog verscheidene maanden gesloten blijft. De schepen heeft daarom besloten de zaak in handen te nemen met een project van een mobiel zwembad. En neen, het was niet de hittegolf die de heer Courtois tot die beslissing bracht, want dit zwembad komt er niet enkel voor de fun.

Deze badgelegenheid zal in de eerste plaats bestemd zijn voor scholen, bejaarden, gehandicapten of revalidatie. Het zwembad heeft een maximale diepte van 1,20 m en wordt gemonteerd op een speciale oplegger van een Zwitsers bedrijf. Al het nodige comfort is aanwezig: douche, kleedkamers, toiletten, alsook alle technische voorzieningen.

Advertentie – lees hieronder verder

Alain Courtois zegt zeer “enthousiast” te zijn over dit project dat eind 2016 van start moet gaan. Dan zal de vrachtwagen een beurtrol in de wijken van de stad afwerken, met stops van 1 tot 3 dagen. Ondertussen buigt de schepen zich over de praktische kant van het “vrachtwagen-zwembad”, zoals de prijs die voor deze dienst gevraagd zal worden.

En wat vindt u van dit idee van een vrachtwagen-zwembad?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon