Actualiteit

Een vrachtwagen-zwembad in Brussel ?

Geschreven door Laurent Norro | 08/07/2015

Toert er weldra een mobiel zwembad rond in de Brusselse regio ? Dat is in ieder geval het voorstel van de schepen van sport Alain Courtois die hiermee een oplossing wil bieden aan de afwezigheid van openbare zwembaden in sommige wijken.

Het gebrek aan zwemmogelijkheden voor het publiek in de stad is niet nieuw in Brussel. De zwembaden van de Marollen en Neder-Over-Heembeek ontvangen daarom mensen van verder gelegen gemeenten, terwijl het zwembad van Laken nog verscheidene maanden gesloten blijft. De schepen heeft daarom besloten de zaak in handen te nemen met een project van een mobiel zwembad. En neen, het was niet de hittegolf die de heer Courtois tot die beslissing bracht, want dit zwembad komt er niet enkel voor de fun.

Deze badgelegenheid zal in de eerste plaats bestemd zijn voor scholen, bejaarden, gehandicapten of revalidatie. Het zwembad heeft een maximale diepte van 1,20 m en wordt gemonteerd op een speciale oplegger van een Zwitsers bedrijf. Al het nodige comfort is aanwezig: douche, kleedkamers, toiletten, alsook alle technische voorzieningen.

Alain Courtois zegt zeer “enthousiast” te zijn over dit project dat eind 2016 van start moet gaan. Dan zal de vrachtwagen een beurtrol in de wijken van de stad afwerken, met stops van 1 tot 3 dagen. Ondertussen buigt de schepen zich over de praktische kant van het “vrachtwagen-zwembad”, zoals de prijs die voor deze dienst gevraagd zal worden.

En wat vindt u van dit idee van een vrachtwagen-zwembad?

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's