Actualiteit

Eerbetoon aan jaren ‘50 op Route Nationale 6

Geschreven door Vincent Hayez | 22/04/2015

Als u in Frankrijk naar de Côte-d’Or gaat en u houdt van oude voertuigen, zal u het ongetwijfeld leuk vinden dat daar een nieuw attractiepark met als thema oldtimers zijn deuren opent in de zomer van 2017.

Dit park, dat momenteel wordt opgebouwd en werkelijk uniek is in Europa, is een project van Thierry Dubois, een echte autoliefhebber die daarvoor de steun van de plaatselijke overheid kreeg. Concreet wordt zijn park ingepland langs de Route Nationale 6, nabij het tankstation van Bel-Air en het kasteel van Rochepot.

Daar kunnen de bezoekers op een terrein van 29 hectare de reissfeer van de jaren 50 herontdekken op een weg van zo’n 2 km lang, volledig met aangepaste decors, restaurants, oude garages, picknickplaatsen of een drive-in bioscoop, maar eveneens een retro camping en tal van tentoonstellingen. Aangezien het budget voor dit project 7,2 miljoen euro bedraagt, zal het resultaat zeker bij het grote publiek in de smaak vallen.

In dit attractiepark zal het eveneens mogelijk zijn een rit met de oldtimers te maken, zodat u er echt een reis in de tijd kan maken. Momenteel is nog niet bekend in welke voertuigen de bezoekers plaats zullen kunnen nemen. Maar uiteraard zouden bijvoorbeeld een Renault Dauphine, een Citroën 2PK of een Cadillac Eldorado uitstekend geschikt zijn.

En maakt u in 2017 tijd vrij om een dergelijk attractiepark te bezoeken als u in de streek bent?

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's