Actualiteit

Eerste vrachtwagen zonder bestuurder !

In ons land zijn vrachtwagens, net als in de rest van de wereld, vaak betrokken bij verkeersongevallen. De oorzaken die aan de basis liggen, zijn heel vaak gelijkaardig : overdreven snelheid of onoplettendheid van de bestuurder. Geen enkele constructeur blijft hier onverschillig voor. Daarom heeft Mercedes een concept uitgewerkt van de eerste “intelligente” vrachtwagen.

| Gepubliceerd op 12 nov. 2014 | Leestijd: 2 min

Hij werd Truck 2025 gedoopt (FT 2025), het gaat om een vrachtwagen die in staat is om autonoom te rijden, zonder tussenkomst van de bestuurder. Deze concept beschikt over een volkomen geautomatiseerd systeem dat de bestuurder toelaat wat te gaan rusten of zich met iets anders bezig te houden. Net zoals we dat in een vliegtuig zien, beschikt deze vrachtwagen over een soort automatische piloot. Dankzij deze “Highway Pilot” hoeft de bestuurder niet gedurende de ganse route zijn handen op het stuur te houden.

Om dit te realiseren, heeft Mercedes deze vrachtwagen voorzien van radars en de FT 25 3D camera’s. Dankzij deze technologie, kan het voertuig autonoom rijden en rond obstakels sturen. Het kan ook anticiperen op wegveranderingen tijdens het traject. Het systeem is ook in staat om een onderscheid te maken tussen een snellere en een tragere rijstrook op de snelweg. Het herkent ook auto’s, fietsers en zelfs voetgangers als dusdanig. Net zoals in een vliegtuig kan de bestuurder ten allen tijde het stuur overnemen. Kortom, dit is indrukwekkende technologie.

Advertentie – lees hieronder verder

Bent u overtuigd van dergelijke technologie ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon