Actualiteit

Einde van een tijdperk = revolutie bij Morgan!

Geschreven door Nicolas Joannès | 31/12/2018

De kleine autofabrikant Morgan stopt met de productie van V8. Hij sluit deze af met de Aero 8 en Plus 8. Dit wil echter niet zeggen dat de constructeur Malvern geen sportwagens meer zal maken. Inderdaad, het in de maak zijnde model zal op de markt komen uitgerust met een volledig nieuwe motor.

Morgan beëindigt dus de liefdesgeschiedenis met de V8 BMW. Jarenlang werd deze ingebouwd op verschillende modellen zonder de twee speciale reeksen te vergeten namelijk de Plus8 50th Anniversary, en de Aero GT.

Aero GT

Voor de toekomst vernamen we van de constructeur we dat er gewerkt wordt aan een nieuwe carrosserie en een platform in aluminium. Het nieuwe en modernere model zou, volgens de fabrikant, met een “nog nooit gebruikte aandrijving uitgerust worden in een Morgan”. Het nieuwe model blijft nog een raadsel. Wel kunnen we de elektrische piste al uitsluiten. De firma heeft namelijk een EV3 aangekondigd. Het zou kunnen, als Morgan de markttendens volgt, dat het hier gaat om een V6 turbo. Ofwel krijgen we de verrassing van een veel sterkere motor!

Dit zien we volgend jaar.

Trefwoorden

Lees ook